Twitter, nu echt handig

Door lasharor op zaterdag 20 maart 2010 15:24 - Reacties (15)
Categorie: Twitter, Views: 5.836

Twitter, dat online sociaal platform wat iedereen inmiddels al kent. Menig tweaker heeft nattuurlijk allang een account aangemaakt en is vanaf zijn wc aan het twitteren dat hij op de wc zit. Tot voor kort had ik ook zo'n mooie twitter account, maar omdat ik er eigenlijk toch niets meer mee deed heb ik die verwijderd.

Nu zal je denken wat de link naar de titel is. Twitter zou immers volgens de titel opeens echt nut hebben gekregen. In mijn huis heb ik een aantal pc's die vaak de hele dag aanstaan, ook als ik niet thuis ben. Ik was dus op zoek naar een applicatie die het mogelijk maakt snel een opdracht naar mijn pc te sturen via mijn telefoon. Na veel gezoek op google bleek dat er geen simpele applicaties bestonden die dit voor mij konden doen. Totdat ik ontdekte dat Twitter hier een oplossing bood.

De applicatie "TweetMyPC" maakt het mogelijk om simpele commando's via een twitter account naar je pc te sturen, waardoor je deze vanaf het internet uit kan zetten, kan laten downloaden of screenshot kan nemen van de scherm activiteit. De applicatie beschikt over een groot aantal functies, welke door de client opgepikt worden uit een twitterfeed en uitgevoerd worden.

Ik kan jullie deze mooie applicatie natuurlijk niet laten ontgaan. Hier vind je een link naar de website.

Ik vraag me echter af of er meer van dit soort applicaties bestaan, die dus eigenlijk niet zoveel met twitter te maken hebben, maar je wel instaat stellen om hier "Handige" dingen mee te doen.

Volgende: Jailbreaking your IOS device without the home and power buttons. 08-'11 Jailbreaking your IOS device without the home and power buttons.
Volgende: Sony PS3 nu helemaal open? 02-'10 Sony PS3 nu helemaal open?

Reacties


Door Tweakers user Mr.Qips, zaterdag 20 maart 2010 15:36

En dan kan de hele wereld zien wat je met je pc doet, of -erger nog- je pc overnemen als ze je wachtwoord achterhalen? Lijkt mij niks, eerlijk gezegd.

Door Tweakers user pat42, zaterdag 20 maart 2010 15:46

@Mr.Qips
Je zet je account dan natuurlijk wel op protected, zodat alleen mensen die jij accepteert je tweets kunnen zien.

Door Tweakers user lasharor, zaterdag 20 maart 2010 15:47

Hmm, niet echt? Je kan je twitter account afschermen van anderen met de privacy opties die twitter heeft ingebouwd.

Dat je je wachtwoord verliest is een andere zaak, die je denk ik bij andere oplossingen ook zult hebben.

Door leon, zaterdag 20 maart 2010 16:00

Ik zie het nut er eigenlijk niet van in. Of is er ook een mogelijkheid tot informatie terug te verkrijgen? B.v. dat een pc uit is gezet of welke bestanden er in een map staan?

Door Tweakers user veldmuis, zaterdag 20 maart 2010 16:01

Twitter staat toch bekend om z'n matige beveiliging? Of ben ik de enige die daar regelmatig wat over leest?

Door Tweakers user lasharor, zaterdag 20 maart 2010 16:05

@leon.

Ja, dat is nou juist wat dit programma handig maakt, neem eens een kijkje bij de command list: http://tweetmypc.codeplex.com/wikipage?title=Commands

@veldmuis.

Tja, ik denk niet dat je hier een risco loopt, als je een aparte account aanmaakt die je afschermt van de buitenwereld door middel van de privacy opties kan er niet zo veel gebeuren in mijn ogen.

[Reactie gewijzigd op zaterdag 20 maart 2010 16:06]


Door Tweakers user YopY, zaterdag 20 maart 2010 16:27

En wat is nu precies het voordeel van deze oplossing vs een 'normale' remote PC oplossing?

Door Tweakers user burne, zaterdag 20 maart 2010 17:07

En wat is nu precies het voordeel van deze oplossing vs een 'normale' remote PC oplossing?
Buzzword-compliancy. :)
afschermt van de buitenwereld door middel van de privacy opties
Security-by-obscurity is altijd al een slecht idee geweest, maar met twitter lijkt het me meer dan een 'slechter' idee. Dan moet je meer aan 'extreem beroerd idee' denken.

Door Tweakers user beefstick, zaterdag 20 maart 2010 17:19

Ik zou dit ook nooit gebruiken. Vooral omdat het met linux toch niet gaat werken, dan moet ik eerst root access krijgen en dan daarna kan ik pas een shutdown geven. Dan kan ik beter even met ssh inloggen en het op een naar mijn idee veel veiligere manier doen.

Op zich is het voor windows wel een idee natuurlijk. Ik wil niet weten hoe crap het is om een remote desktop sessie op je mobiel te draaien om daar via start - shutdown te zeggen dat je pc uit moet. Of is het tegenwoordig al mogelijk om commandline in te loggen op een windows machine?

Door Tweakers user Sgreehder, zaterdag 20 maart 2010 17:26

Nou kom op Tweakertjes, is het iets doen omdat het kan opeens not-done, overbodig, etc.?

Door Tweakers user Q, zaterdag 20 maart 2010 17:55

El-cheapo systeembeheerders kunnen Twitter juist andersom gebruiken als on-line status-monitoring. In plaats van SMS berichten stuurt een server gewoon tweets als er iets aan de hand is.

Door Tweakers user pat42, zaterdag 20 maart 2010 18:24

@burne
Security-bythrough-obscurity is altijd al een slecht idee geweest, maar met twitter lijkt het me meer dan een 'slechter' idee. Dan moet je meer aan 'extreem beroerd idee' denken.
Dit is geen security through obscurity. Dat houdt in dat je iets beveiligd door de manier van beveiligen geheim te houden. Hierbij kan alleen iemand de data zien als jij hem accepteert, dat heeft dus niets met security through obscurity te maken.

Overigens mee eens dat twitter hiervoor niet het perfecte medium is.

Door Tweakers user Pogostokje, zaterdag 20 maart 2010 19:23

@beefstick Dat kan al zeker sinds Windows 2000, mogelijk al eerder.

Twitter is een extra laag beveiliging die bewezen niet zo veilig is. Er zijn meerdere exploits geweest. Waarom zou je een extra onzekere beveiligings laag gebruiken vraag ik mij af. Een mogelijk voordeel is dat het niet opvalt, maar je moet wel wanhopig zijn om twitter voor dit soort toepassingen te gaan gebruiken.

Door Tweakers user Rudolf, zaterdag 20 maart 2010 20:01

Ik vind twitter sowieso handig. Had er in het begin ook mijn bedenkingen over maar sinds ik wat leuke mensen volg die ook echt dingen plaatsen waar ik wat aan heb zie ik zeker het nut in van twitter.

[Reactie gewijzigd op zaterdag 20 maart 2010 20:02]


Door BasisBit, woensdag 7 april 2010 07:32

Wow. Why are you guys all so overprotective?

First: If there are millions of users worldwide using twitter even without making their account private, then why should a hacker do additional work just to be able to !see! some tweets from someone using TweetMyPC? It wouldn't even help the hacker to see some messages like "shutdown", "screenshot", "message [text]" or "getprocesslist" with the answers from tweetmypc because tweetmypc doesn't send information which are too much releated to security in twitter, instead, it will send you the stuff by your personal email.
Even if a hacker somehow gets the username and password from a twitter-account user using TweetMyPC, then it won't be enought access to completely control the pc because you still don't get access to the important stuff which tweetmypc sends you by email.

And that is why so many people love TweetMyPC. (I mean the fact that a hacker would need access to the googlemail account and the twitter account).
But even in the worst case, you could just close TweetMyPC + change your passwords and everything would be fine.

--
PS: If you think that TweetMyPC is such a bad Idea, then why don't you just start reading a little bit more at the tweetmypc website and maybe fill out the online form @ http://spreadsheets.google.com/viewform?formkey=dEZVSGpHNEJMUkFmTmRCd0ZTaG92bnc6MA ?

Reageren is niet meer mogelijk