Sony PS3 nu helemaal open?

Door lasharor op zaterdag 13 februari 2010 19:16 - Reacties (12)
Categorie: PS3, Views: 6.458

Na het vorige bericht van Geohot bleef het redelijk stil rondom de ps3 hack scene. Terwijl andere nog druk bezig waren met het schrijven van tutorials om minder handige "hackers" ook op weg te helpen, was geohot in het diepste geheim bezig om de defensie van de ps3 te doorbreken. Wat hem dus, al zegt hij zelf, is geluk:

Today, I verified my theories about running the isolated SPUs as crypto engines. I believe that defeats the last technical argument against the PS3 being hacked.

In OtherOS, all 7 SPUs are idle. You can command an SPU(which I'll leave as an exercise to the reader) to load metldr, from that load the loader of your choice, and from that decrypt what you choose, everything from pkgs to selfs. Including those from future versions.

The PPU is higher on the control chain then the SPUs. Even if checks were to be added to, for example, verify the hypervisor before decrypting the kernel, with clever memory mappings you can hide your modified hypervisor.

Ah, but you still didn't get the Cell root key. And I/we never will. But it doesn't matter. For example, we don't have either the iPhone or PSP "root key". But I don't think anyone doubts the hackedness of those systems.

I wonder if any systems out there are actually secure?

bron


Ook valt zijn twitterpost op: "Where's my homebrew at"?

Dus, de ps3 is nu echt open, hopelijk zien we dan ook binnen een aantal weken de eerste homebrew apps.

Volgende: Twitter, nu echt handig 03-'10 Twitter, nu echt handig
Volgende: De ps3 gehacked? 01-'10 De ps3 gehacked?

Reacties


Door Tweakers user Bor, zaterdag 13 februari 2010 19:22

Ah, but you still didn't get the Cell root key. And I/we never will.
Geen 100% hack dus. Eerder is ook al aangegeven dat de hack waarschijnlijk door toekomstige firmware updates onmogelijk gemaakt zou kunnen worden.

Door Tweakers user Phyxion, zaterdag 13 februari 2010 19:40

100% hack is niet nodig als het maar werkt :)

Door Tweakers user siepeltjuh, zaterdag 13 februari 2010 21:15

@ Bor de Wollef
Volgens mij is de definitie van een gehackte ps3 dat je elke willekeurige software op het apparaat kan draaien en volledige toegang hebt tot alle hardware onderdelen.

Je doel (hacken) kan je met verschillende middelen (root key, hardware ontmantelen met zuur enz, exploits uitbuiten, shit wat deze hacker gedaan heeft etc) bereiken.

Ben erg benieuwd naar de tijd die het kost dat er daadwerkelijk apps in omloop komen. Ik kan echt niet wachten tot er een xbmc achtige app wordt gelanceerd. Eindelijk van het transcoden (dat is inmiddels een vloekwoord hier in huis) af.

Door Tweakers user 90710, zaterdag 13 februari 2010 23:19

Ach als het niet hebben van de Root key "niet gehacked" betekend is de Wii ook niet gehacked. (Hacks worden geÔnstalleerd dmv een oude bug in het beveiliging wat de opgegeven key moet controleren). Helaas - voor Nintendo - kunnen wij eenvoudig die bug in nieuwere firmware patchen..

[Reactie gewijzigd op zaterdag 13 februari 2010 23:19]


Door Tweakers user Blokker_1999, zondag 14 februari 2010 11:11

I wonder if any systems out there are actually secure?
Bij iemand die zo een uitspraken doet stel ik mij toch vragen. Iedereen weet dat een waterdichte beveiliging simpelweg niet bestaat. Het is nooit een kwestie van of een beveiliging doorbroken word, maar wanneer.

Daarnaast vraag ik mij af, in hoeveree is de PS3 nu gehacked. Ik kijk naar die eerste link in deze post en ik zie direct dat er alweer wat soldeerwerk aan te pas komt. Zolang er geen mogelijkheid is om simpelweg snel wat software in te laden om aan de homebrew te komen zal het zowiezo nooit populair zijn.

Door Tweakers user Roytoch, zondag 14 februari 2010 13:50

Ja nu kunnen we homebrew spelen straks BLLAAAAATTTT. Das net als al die torrentgebruikers, die gebruiken dat alleen om linux distro's binnen te halen. Geloof je het zelf? iPhone heeft ook geen donder met homebrew te maken, die jailbreak je ook gewoon om programma's te downloaden en te installeren. Gelukkig is de schijnheiligheid niet ver te zoeken.

Door Tweakers user Sinned123, zondag 14 februari 2010 14:33

Vraag de gebruikers van een ps3 wat ze als grootste gemist zien.
De meesten zullen het gebrek aan afspeelbare content noemen.
Ik zou die aanname dus niet zomaar maken.

Het is natuurlijk harstikke makkelijk voor sony om alle content werkend te krijgen, maar toch doen ze het niet.
Wellicht door die dikke vinger die in de muziek en film industrie zit.

Mochten ze dit wel gaan toestaan dan zal de roep om hackability behoorlijk afnemen vermoed ik.

Uiteindelijk levert dat voor sony het meeste op, het laatste dat ze willent is dat men retail games kan afspelen op de ps3.

Door Tweakers user Clementine, zondag 14 februari 2010 20:06

pfff vanuit mijn persoonlijke standpunt zit ik een beetje in dubio:

1. Ik ben een warez site eigenaar en ben van mening dat dit "a just cause" is zolang content providers het niet eens wat goedkoper en simpeler (EN BETER) gaan maken.

2. Ik ben een ps3 eigenaar en zie straks wel even mijn volledige spel collectie met 95% in waarde dalen (is een gevoel, geen getal met bron) omdat de ps3 gehackt zou zijn en kope niet meer nodig is. Dan heb ik wel mooi al m'n spellen gekocht terwijl anderen ze keihard gaan downloaden.

Ik heb met software en games toch al gauw dat ik er voor wil betalen als de kwaliteit maar de moeite waard is OF de prijs niet belachelijk.

T is een lastige gewetens kwestie dit...

[Reactie gewijzigd op zondag 14 februari 2010 20:06]


Door Tweakers user posttoast, zondag 14 februari 2010 20:53

iPhone heeft ook geen donder met homebrew te maken, die jailbreak je ook gewoon om programma's te downloaden en te installeren. Gelukkig is de schijnheiligheid niet ver te zoeken.
Speak for yourself. Ik heb een iPhone met jailbreak en veel mensen in mijn omgeving ook. Wij draaien geen enkele illegaal gedownloade app, ik betaal nog steeds netjes voor alles in de appstore. Maar ik installeer ook meuk via Cydia. Sterker: voor een aantal van die apps betaal ik ook gewoon.

Door Tweakers user Clementine, zondag 14 februari 2010 21:52

M'n iPhone is gejailbreaked, ik download de apps hartstikke illegaal en check ze eerst eens even. Mocht ik het niet de moeite waard vinden om te betalen dan:

1. Ik verwijder ze
2. ze blijven erop staan omdat ik ze gratis wel leuk vind

Mocht ik ze wel leuk vinden dan:

1. Blijven ze er nog even op staan totdat m'n financien het toestaan om een app aan te schaffen (student: elke euro is er 1)
2. Verwijder ik de app en koop ik hem legaal.

Door Tweakers user Dj-sannieboy, dinsdag 16 februari 2010 10:32

Ja hoor, iedereen met een gejailbreakde iPhone koopt netjes zijn apps. Geloof je het zelf?
Dat is het zelfde als zeggen dat je software, muziek of games download om te kijken of je het wel leuk vind en als dat zo is deze koopt.

Overigens lees ik her en der dat de PS3 helemaal niet gehacked is en dat het spelen van gedownloade games nog wel even op zich laat wachten.

Door Lupo1989, donderdag 6 januari 2011 03:37

Ten eerste de PS3 is helemaal niet 100% gehacked, correctie ongeveer 30% is nog maar gehacked. Dit komt doordat alleen lvl2 van de PS3 gehacked is. Er zitten nog twee lagen daaronder met ieder ze eigen key. lvl1 en lvl0.

"but you still didn't get the Cell root key. And I/we never will."
Cell key zal waarschijnlijk lvl0 zijn.

Iedergeval conclusie van deze bericht is dat er homebrew spellen mee gemaakt kunnen worden doordat spellen gesigned kunnen worden. Hierdoor kunnen ze misschien nieuwe exploits vinden om lvl1 te kraken.

Reageren is niet meer mogelijk